Om sorg – av Louise Minerva-Li 14 maj, 2020 – Posted in: Blog, Filosofi, Okategoriserade – Tags: , ,

Släpp sorgen nu! Den har legat tungt över planeten, ända sedan den första separationen från enhet med Alltet. Sorgens rot är längtan efter tillfredsställelse och frid. Det är längtan hem till ursprunget, till enheten med det skimrande Alltet.

Men vad är sorg och hur upplever människor sorg? Den djupa sorgen är svår och tung för en människa. Många upplever en avgrundsdjup, ibland odefinierbar, sorg. Ändå sägs den vara egoistisk. Därför att sorg är upplevelsen att inte ha det vi vill ha eller att inte vara det vi vill vara.

De flesta som har känt sorgen efter förlusten av enhet och tillhörande, må vara den intensiva förlusten av enhet med en anhörig som dött, den livslånga längtan efter enhet med sig själv, eller efter enhet med livet eller gud, har också känt ensamhet, ledsenhet, desperation, hopplöshet, lidande, ångest, elände och stress. De har alla bidragit till det lager, eller den dimension, av sorg och depression som ligger runt Jorden.

Alltsedan tidernas begynnelse har människans svåra villkor i livsvandringen orsakat sorg, och i sin förtvivlan har hon ropat till sin gud efter hjälp. När hon inte har blivit ”bönhörd” (fått som hon vill) så har hon blivit besviken och känt ännu mera sorg. Och bidragit ännu mer till den kollektiva sorgen.

En lärare jag hade en gång sade: När du är i hjärtat vet du svaret och du kan sluta söka för du är hemma.

Men nu är det nya tider. Med nutidens nya energier kommer lager av stagnerad sorg och depression sedan otaliga generationer upp till ytan för att ses, helas och rensas ut. En rening av den sedan länge djupt inbäddade sorgenergin sker. När vi erkänner dessa känslor av brist och rädsla inom oss förlöses och upplöses de. Vi väljer försoning och välsignelse i stället. Det leder till läkning och transformation för alla, och för Jordens energifält. Då blir det allt lättare att rikta sitt medvetande till hjärtat och leva utifrån hjärtats visdom. Accepterande, lättsamhet och glädje får mera utrymme i psyket.

Låt hjärtat visa vägen.

Louise Minerva-Li
minervadrom@icloud.com
www.dromcentrum.se

Minerva-Li är beteendevetare, en av nordens ledande experter på drömmar och drömförståelse, samt författare till böckerna Förstå dina känslor – läk dig inifrån, Leva och dö medvetet, Din väg genom liven – medvetandets utvecklingsstege, med flera.

Om du vill förstå dig själv på djupet eller få hjälp att tyda dina drömmar så rekommenderar vi dig så klart att läsa Minerva-Lis böcker, men också att boka en konsultation med henne eller att gå en av hennes kurser.