Författarporträtt – Louise Minerva-Li svarar på frågor 22 juni, 2020 – Posted in: Okategoriserade

Hur blev du författare?

Jag hade aldrig funderat över att skriva, annat än dikter och kortare skrifter för byrålådan. 1986 bad ICA-förlaget mig att skriva en bok åt dem om drömmar. Jag gjorde det, och på den vägen blev det.

Det har gått långa tider mellan mina böcker, framför allt på grund av tidsbrist.  Det är inte inspirationen som tryter, men det är precis som att Livet kommer i vägen med alla sina vardagsmåsten.

Det som inspirerar mig mest är att få dela med mig av den kunskap och visdom jag har fått privilegiet att få ta del av. Jag har haft förmånen att få undersöka medvetandets olika nivåer, funktioner och möjligheter, oftast bortom vad vi kan hitta i skrift. Det jag är oerhört tacksam för. Det är en fantastisk livskunskap som ger förståelse för de olika skeenden och utmaningar vi möter under vandringen genom jordelivet.

Hur får du inspiration ?

Inspirationen kommer ofta vid de mest olämpliga tillfällen. Exempelvis om kvällen när jag lagt mig och är för trött för att anteckna. Eller på bussen… eller om jag råkar läsa en bok som har ofullständig kunskap. Eller om jag är ute och går. Då kan både boktitel och innehåll komma upp, som både inspirerar och pockar på. Ofta samlar jag anteckningar och smålappar för kommande böcker.

Hur får du dina bokidéer?

Genom iakttagelser, tankar, längtan att bli hel, inspiration, intuition. Jag skriver ju inom genren personlig/andlig utveckling. Jag har inget annat val. Jag har fått lära mig hur man läker sin historia och skapar en mer kärleksfull relation med sig själv och livet, hur man tar sig från rädsla till kärlek och högre kunskap. Det är vägen dit som på olika sätt vill göra sig tydlig i skrift.

Vad vill du med ditt skrivande ?

Sökandet efter en större sanning och en ”riktigare” verklighet har följt mig sedan barnsben.

Jag upptäckte att nattdrömmarna bjöd på resor in i det innersta djupet och ut i det yttersta varat. Jag visar på redskap och användbara vägar för andra som söker samma sak.

Jag vill att mina böcker ska väcka eftertanke, ifrågasättande, inspiration, läkning och kärlek i läsaren. 

Jag har mitt högre andliga jag, MinErva-Li, som hjälper till att skriva mina böcker. Boken ”Gamla själar och andra kymigheter” kom här om året till mig mitt i natten. Jag vaknade med titeln klar och ett antal frågor som besvarades allt eftersom jag skrev ner dem.

Böckerna ska vara praktiska, enkla, lättlästa och till läsarens gagn.

Tror du att dina böcker kan ha en läkande effekt ?

Jag hoppas och tror det. Jag har inspiration att skriva om det som varit viktigt för mig och min personliga och andliga utveckling. Jag delar med mig till andra om det och visar på vägar att må bra och få svar.

Vilken av dina böcker är du mest stolt över ?

Vet inte. Kanske Leva och Dö medvetet. Idag är jag faktiskt stolt och glad över alla de 7 böcker jag skrivit. De visar alla vägen till mognad och större välbefinnande. Min första bok, som nu heter Drömtolkning och Drömalkemi, blev populär och sålde bra redan från början utan att jag visste om det eller någonsin talade om det.

Har du fler böcker på gång ?

Ja, faktiskt. Skulle jag skriva varje gång inspirationen kommer så skulle jag ha ytterligare 4 böcker färdigskrivna nu. Vilket jag inte har. Tyvärr. Men jag har en hel del smålappar med anteckningar för kommande böcker. Preliminära titlar är Den Stora Ensamheten, Ljud, Treenigheter, och Vägen till Frid.

Så min bön är: Goda liv, ge mig tid och ekonomi att skriva de böcker som pockar på och vill fram och ut.

Är dina läsare viktiga för dig ?

Jaa, det känns viktigt att de får ut något bra och kan använda bokinnehållet konstruktivt.

Jag skriver om Livskunskap och Drömkunskap, och ger nycklar till healing och högre medvetandenivåer. Om någon enda tar till sig budskapet att söka att leva utifrån hjärtats sanna kärlek (hjärtats och själens intelligens) så är jag tacksam. Jag tror att vi på så vis hjälps åt att göra Jorden en bättre plats att leva på.

Vad är ditt motto i livet?

Sanning och enkelhet. Jag försöker leva som den jag vet att jag skulle kunna vara och är innerst inne.

Louise Minerva-Li
minervadrom@icloud.com
www.dromcentrum.se
Minerva-Li är beteendevetare, en av nordens ledande experter på drömmar och drömförståelse, samt författare till böckerna Förstå dina känslor – läk dig inifrån, Leva och dö medvetet, Din väg genom liven – medvetandets utvecklingsstege, med flera. Hon har studerat esoterisk kunskap sedan 70-talet.

Om du vill förstå dig själv på djupet eller få hjälp att tyda dina drömmar så rekommenderar vi dig så klart att läsa Minerva-Lis böcker, men också att boka en konsultation med henne eller att gå en av hennes kurser.