MICHAEL FERNQUIST

img_7341

Michael Fernquist är 56 år, född i Söderhamn och bor i Gävle. Han är pappa till Simon 28 år, Thomas som blev 7 år och Natalie som blev 15 år. Sorgen efter att ha mist två barn vid olika tillfällen drev honom att skriva om sina upplevelser i boken Fem år på fem dagar. Som en befrielse och för andra att lära av.

Som tvååring drabbades Michaels son Thomas av blodcancer. Fem års berg-och-dal-bana följde där Thomas kämpade för sin överlevnad samtidigt som han ville leka som andra barn. Lättnaden av friskförklaringar avlöstes av mardrömslika nya sjukdomsutbrott. Familjen kämpade. Thomas kämpade. Till slut blev det för mycket.

Drygt nitton år senare föll Michaels 15-åriga dotter Natalie av en häst och slog i huvudet. Under fem dygn pendlande familjen mellan hopp och förtvivlan. Slutet blev det värsta tänkbara. Hon vaknade aldrig.

Michael skriver: Thomas och Natalie, mina barn – ni fattas mig! Sorgen har varit en lång, mörk resa, in i smärtan. Nu vet jag att jag måste leva vidare. För min skull. För livets skull. Med sorgen. Med kärleken. Med fina minnen och hopp för framtiden. Jag älskar er!

Här hittar du mer om Michael och hans bok:

Vill du boka Michael Fernquist som föreläsare? Då är du precis rätt i tiden! Michael är nu redo att gå ut i världen och dela med sig av sina erfarenheter. Som föreläsare. Som inspiratör. Han vill också gärna komma till din grupp, där han är med i diskussioner och svarar på frågor. Michael är även utbildad inom sorgehantering och fortsätter alltjämt sitt egna arbete med personlig och andlig utveckling. Mejla magnus (a) heartdreaming.se så förmedlar vi din förfrågan vidare.

Sagt om Michaels bok ”Fem år på fem dagar”:

”En bok skriven från hjärtat och upplevelser. Som livet kan utmana en med sorg, lättnad och katastrof. En riktig ödesbok om livets snabba kast.”

”Michael har lyckats förmedla sin berättelse på ett enkelt och begripligt sätt som väcker mina inre känslor och som berör mig starkt. Rekommenderas varmt för alla som är intresserade av böcker som berör!”

”En mycket gripande bok.”