En önskan om att kalibrera människohjärtan – av Anna Hellström 10 juni, 2020 – Posted in: Betraktelse

”För drygt två år sedan lät jag min hand skapa konst genom att fatta pennan och ut kom poesi/dikter i ljus. Att skriva är en passion och harmoni för själens inre skattkammare. Jag fortsatte att skriva och dag för dag så lärde jag mig något nytt. Människor började att läsa mina konstverk och ju mer dom läste ju mer blev efterfrågan om när jag skulle ge ut en bok där samlingen skulle befinna sig i. Det är nu jag är redo för att låta min samling få inspirera många fler människohjärtan här på Moder Jord.” – 2016.03.11, kl. 10:55.

Det där var inledningen på första mejlet till Magnus och bokförlaget Heart Dreaming Publishing. Knappt en månad senare träffades vi. Vi hade bestämt möte på ett café i Västerås. När dagen äntligen hade kommit och jag gick över torget mot cafét så började det att regna. Det enda som for genom huvudet var hur otroligt besviken jag var på håret! Inte ville väl jag komma fram till det här viktiga mötet och se ut som ett träsktroll i håret. Men trots denna tillfälliga frustration var jag så entusiastisk, glad och förväntansfull.

År 2017 hade min första bok ”En skänk från ovan”, en diktsamling, blivit tryckt. Mötet med Heart Dreaming Publishing gick alltså strålande, trots mina farhågor om mitt regndrypande hår. En blossande vänskap hade därmed uppstått.

Det har nu gått drygt tre år sedan min bok publicerades. Under den här tiden har dikter ur boken blivit upplästa i kyrkan, på gudstjänster och på bröllop. Det är ett tacksamt under. Jag är så glad över det och hoppas att mina dikter fortsätter att kalibrera i människohjärtan. Folk har även frågat efter en ny bok. Och det ni, det är på gång! En uppföljare har jag knåpat på sedan den första diktsamlingen kommit ut. Men den är lite annorlunda mot den första. Något som jag ser positivt på, som en utveckling i mitt skrivande. Snart hoppas jag på ett nytt glädjande samarbete med Heart Dreaming Publishing återigen.

Anna Hellström