Pandemin och döden – av Louise Minerva-Li 31 maj, 2020 – Posted in: Betraktelse, Blog, Döden

I radio och TV hör jag nästan varje dag att ”Vi borde prata mer om döden” och ” Vi borde vara mer förberedda”. ”Invanda rutiner håller inte längre. Vi människor fylls av rädsla inför en smitta som är svår att kontrollera. Vi måste lära oss att se tillvaron ur ett nytt perspektiv”

Och jag blir lika frustrerad och förtvivlad varje gång jag hör det. För min bok finns ju. Den hjälper och svarar på dessa frågor och på många fler existentiella frågor. Den heter Leva och Dö Medvetet.

Men inte många vet att den finns. Hur ska de få veta?

Det gör ont i mig att människor ska behöva känna sig så utlämnade inför det svåra och okända, när det finns en bok som kan hjälpa dem en bra bit på vägen till trygghet och förtröstan.

Vi vet ju hur mycket det personliga stödet betyder i en stund som vidrör något av det svåraste i livet. Vi behöver våga prata mer om döden. Vi behöver lära oss förstå mera om både döden och om livet här på jorden. Boken underlättar för och hjälper både den döende och de närstående. 

I mitt nyhetsbrev för april skrev jag: Kanske är nedsläckningen av samhället till för att vi ska kunna stanna upp och ha hemma-retreat, för att kunna gå inåt och finna ro och eftertanke. Ändra fokus för att upptäcka oss själva på nytt. Kanske hittar du osedda sidor, nya intressen och förmågor.

– Nu förändras både våra liv och vår kultur. Vi förändras till större medvetenhet om medmänsklig respekt och sanna kärleksfulla relationer. Vi behöver hålla humöret uppe och inte gå in i rädsla.

– När denna influensahysteri är över tror jag att många av oss kommer att ha nya perspektiv och nya ögon att se med. Under tiden är det viktigt att behålla balansen. Lugn och tillit är nyckelord. Det som sker det sker. Oro och panik förbättrar inget och hjälper ingen.

Corona-läget gör nu att existentiella frågor som Varför? Varifrån? Varthän? aktualiseras hos allt fler.

Där ingår frågor om födelse, liv och död. Finns det någon mening? Vad är döden? Varför självmord?

Rädslor inför dödens närhet kommer upp. Vad händer och hur går det till? Går det att undersöka? Kan jag vara till hjälp när någon dör eller när någon sörjer? Hur kan jag själv komma vidare när min närmaste dog – av covid19 eller av självmord?

Boken Leva och Dö Medvetet är särskilt aktuell och viktig nu. Den är en handbok i konsten att dö, samtidigt som den tar dig med på ditt livs viktigaste resa ut mot vetandets gränser. Den visar hur du kan förbereda dig för döden och hur du kan hjälpa en medmänniska att tryggt passera döden.  En viktig och vacker bok om hur du kan leva ett medvetet liv med kunskap om den stora transformationen som väntar oss alla. Hur djur och människor dör. Om UKU, självmord och mycket mer. Djupa insikter om livet och döden som tar bort rädslan både för den egna döden och för andras död. Här finner du svar på de svåra frågorna. Hur förbereder jag mig? Vad händer när vi dör? Överlever medvetandet kroppen? Hur går det till? Hur kan jag vara till hjälp vid en dödsbädd? Hur kan jag assistera efteråt? 

Och; Hur kom jag in i livet? Hur gick det till? Hur går jag ut? Hur går det till?

Boken hjälper läsaren att klara av och orka med ett dödsfall, att sitta med en döende och hjälpa till vid övergången, att släppa rädslan för döden och naturligt kunna möta både den döende och de efterlevande närstående.  En intressant, stödjande och upplysande läsning.

En läsare skrev: ”Om alla läste denna bok skulle inte krig finnas”.

För den som vill ytterligare fördjupa sig i vetskap och insikt om detta ganska okända ämne, erbjuder jag en workshop i nära möte med födelsen och döden. Den 28-30 augusti 2020.

Kursen är öppen för alla seriöst intresserade. Den är bortom dogmer, religioner eller trossystem. Du får själv undersöka / uppleva och finna svaren. Du får veta hur inkarnationen gick till och du får läkning till rädslor inför både livet och döden. Teori och övningar varvas i trygg och vänlig miljö i en liten kärleksfull grupp.

Du som vill delta bör ha läst boken Leva och dö medvetet.

Louise Minerva-Li
minervadrom@icloud.com
www.dromcentrum.se
Minerva-Li är beteendevetare, en av nordens ledande experter på drömmar och drömförståelse, samt författare till böckerna Förstå dina känslor – läk dig inifrån, Leva och dö medvetet, Din väg genom liven – medvetandets utvecklingsstege, med flera. Hon har studerat esoterisk kunskap sedan 70-talet.

Om du vill förstå dig själv på djupet eller få hjälp att tyda dina drömmar så rekommenderar vi dig så klart att läsa Minerva-Lis böcker, men också att boka en konsultation med henne eller att gå en av hennes kurser.

Mer information om kursen MÖTE MED DÖDEN, 28-30 augusti 2020: www.dromcentrum.se/calender.htm

Boken Leva och dö medvetet läser du mer om här: www.heartdreaming.se/produkt/leva-och-do-medvetet/